Kom til sildemarked på havnekajen i Stege

Middelaldermarked, sort-sild, sild fra kutter, kunst med fisk og meget andet er hvad der venter publikun på årets sildemarked i Stege.
Markedet finder sted første fredag/lørdag i september. Den 4. og 5. september fyldes området ved Stege Havn med spændende historiske og maritime aktiviteter.
I år er middelaldermarkedet flyttet til græs-området ved havnen så der bliver en større sammenhæng i de forskellige tiltag. Der bliver mulighed for at smage og købe mjød, høre middelaldermusik, se middelalder-håndværk og meget andet i dette område. Pladsen vil igen dufte af ³sort-sild² og der vil være mulighed for at købe og smage disse, velsmagende historiske sild med en dram til, ligesom det er en oplevelse bare at se dem blive tilberedt.
På pladsen vil der bl.a. være boder med kunst hvor fisk er hoved-bestandelen, smykker, lokale fødevarer, pileflet, øl, is, flere mad-boder og meget mere. Postbåden Røret vil sejle og man kan tage en tur med Færgen Møen. Der vil kunne købes sild fra kutter og fisk fra vogn.
Man kan også komme på historiske byvandringer med Allan Huglstad og der bliver mulighed for at komme ombord på Miljøskibet, der sammen med historiske skibe vil lægge til ved kajen. Igen i år kommer et stort bassin med havvand, hvor der bliver mulighed for at se forskellige fisk på nært hold, ligesom der i et mørkt telt vil blive vist film fra havets bund.
Sammen med naturvejlederne vil børn kunne få mulighed for at prøve at sprætte en sild op, ryge sild og meget andet spændende. Som noget helt nyt bliver der i år mulighed for at prøve ³at gå på vandet² ­ en oplevelse for både voksne og større børn.

sild-1-web.jpg